Za testo: 500 g brašna 125 ml mleko 20 g svežeg Alfa kvasca 1/2 kašičice praška za pecivo 2 kašike šećera 1 kašičica soli 180 g jogurta 50 ml ulje 1 jaje Za nadev: po potrebi eurokrem Za premazivanje kiflica: 1 jaje 1 jašika kisrle pavlake Za valjanje kiflica: po potrebi šećer u prahu Priprema: 1.U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti 250 g brašna,dodati prašak za pecivo,so i izmešati. Zatim didati ulje,jogurt i razmućeno jaje. U sve to dodati nadoßli alfa kvasac i uz posteoeno dodavanje preostale količine brašna(250 g) zamesiti mekše testo. 2.Najlon kesu premazati uljem,u nju staviti testo i dobro zavezati tako da se istisne sav vazduh. Kesu sa testom ostaviti u frižider na minimum 4 sata(idealno bi bilo da odstoji 6 sati). 3.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema. 4.Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni. 15 minuta. Jaje i kiselu pavlaku sjediniti viljuškom i premazati kiflice. Peći na 180 stepeni 25 minuta. 5.Gotive kiflice izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se prohlade. 6.Kiflice uvaljati u šećer u prahu,servirati i poslužiti. Komentar: Kiflice koje su eobičnog naziva,ali fantastičnog ukusa i zato su naše omiljeno uskršnje pecivo. Možete duplirati sastojke za testo,pa testo držati u frižideru i do 5 dana i po potrebi od njega praviti lepinje,krofne,mekike,piroške…

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.