Kiflice sa bundevom
Sastojci
- 2,5 dcl mleka
- 2 kašike šećera
- 40 gr Vrenje svežeg kvasca
- 2 prstohvata soli
- 1 jaje
- 1 dcl ulja
- 200 gr kuvane bundeve
- 1/2 kašičice cimeta
- 800 gr brašna
- 50 gr putera
- džem od šljiva
- 200 gr šećear u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
Opis

- Bundevu očistiti oguliti i skuvati u vodi da omekša. Ocediti od vode i isitniti viljuškom i ohladiti. U mlako mleko dodati šećer i suvi kvasac da stane 5 minuta pa dodati, so, ulje, jaje, cimet, bundevu i brašno. Zamesiti testo, dobro izraditi i staviti u kesu za zamrzavanje namirnica i ostaviti u frižideru da stoji preko noći.
- Sutradan testo izraditi podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u krug i podeliti na 12 trouglova. Staviti na svaki trougao džema i uviti u kiflicu pa u kalup prethodno obložen papirom. Na svaku kiflicu staviti parčence putera, ostaviti da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 20- 25 minuta. Tošle kiflice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
Komentari