Potrebno je: 500g brašna, 1 kocka kvasca, 0,5dl mlake vode, 2 dl mleka, 50g maslaca ili margarina, 1 kašičica šećera, 1 jaje i 1 kašičica soli. FIL: 200g dimljene slanine, 3 jaja i peršunovo lišće. PRIPREMA: Kvasac razmutiti u mlakoj vodi, umešajte u brašno i dodajte sve ostale sastojke.Ostavite da naraste. Kada naraste ponovo ga premesite i još jednom ostavite da naraste. Rastanjite ga oklagijom . Slaninu isecite na kockice stavite u tiganj, zagrejte i dodajte jaja, sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Fil razmašite po testu i pospite seckanim peršunovim lišćem. Urolajte, stavite u tepsiju i ostavite još malo da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.