Sastojci

20 g kvasca
70 g secera
1 dl vode
2 dl mleka
600 g brasna
1 kasicica soli
1 jaje
70 g otopljenog margarina
5 kasika dzema od visanja
100 g mlecne cokolade
50 g secera u prahu
1.Kvasac izmrviti sa kasikom secerom u mlakoj vosi i ostaviti da nadodje.U posudu za mesenje sipati brasno,so,preostali secer,otopljeni margarin,jaje i nadosli kvasac,pa umesiti testo.Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji.
2.Nadoslo testo podeliti an 4 dela.Svaki deo razviti u krug.Dva kruga premazati dzemom,posuti rendanom cokoladom i preklopiti sa preostala dva kruga testa.Svaki deo podeliti na 16 trouglova,a zatim zavijati kiflice.
3.Poredjati ih u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
4.Nakon toga premazati kiflice umucenim jajetom i peci u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Savrsen spoj dzema i cokolade..