Savrsen spoj dzema i cokolade..
20 g kvasca | |
70 g secera | |
1 dl vode | |
2 dl mleka | |
600 g brasna | |
1 kasicica soli | |
1 jaje | |
70 g otopljenog margarina | |
5 kasika dzema od visanja | |
100 g mlecne cokolade | |
50 g secera u prahu | |
1. | Kvasac izmrviti sa kasikom secerom u mlakoj vosi i ostaviti da nadodje.U posudu za mesenje sipati brasno,so,preostali secer,otopljeni margarin,jaje i nadosli kvasac,pa umesiti testo.Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji. |
2. | Nadoslo testo podeliti an 4 dela.Svaki deo razviti u krug.Dva kruga premazati dzemom,posuti rendanom cokoladom i preklopiti sa preostala dva kruga testa.Svaki deo podeliti na 16 trouglova,a zatim zavijati kiflice. |
3. | Poredjati ih u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti da odstoje 15 minuta. |
4. | Nakon toga premazati kiflice umucenim jajetom i peci u rerni na 200 stepeni dok ne porumene. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |