Veoma ukusna i mekana pogaca..
650 g brasna | |
5 kasika svinjske masti | |
1 jaje | |
1 zumance | |
250 ml mlakog mleka | |
20 g svezeg kvasca | |
1 kasicica soli | |
1/2 kasicice secera | |
susam | |
1. | U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati secer i malo brasna,promesati i ostaviti da kvasac nadodje.Penasto umutiti jaje i zumance s tri kasike masti.Dodati so i nadosao kvasac,pa postepeno dodajuci brasno umesiti glatko testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta. |
2. | Zatim testo razviti oklagijom i premazati ga preostalom mascu,pa urolati.Seci na manje rolate pa ih redjati u tepsiju oblozenu pek-papirom.Premazati zumancetom i posuti susamom. |
3. | Ostaviti da odstoji 30 minuta.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |