Sastojci

650 g brasna
5 kasika svinjske masti
1 jaje
1 zumance
250 ml mlakog mleka
20 g svezeg kvasca
1 kasicica soli
1/2 kasicice secera
susam
1.U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati secer i malo brasna,promesati i ostaviti da kvasac nadodje.Penasto umutiti jaje i zumance s tri kasike masti.Dodati so i nadosao kvasac,pa postepeno dodajuci brasno umesiti glatko testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta.
2.Zatim testo razviti oklagijom i premazati ga preostalom mascu,pa urolati.Seci na manje rolate pa ih redjati u tepsiju oblozenu pek-papirom.Premazati zumancetom i posuti susamom.
3.Ostaviti da odstoji 30 minuta.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Veoma ukusna i mekana pogaca..