Rolovana pogaca
Sastojci
- 650 g brasna
- 5 kasika svinjske masti
- 1 jaje
- 1 zumance
- 250 ml mlakog mleka
- 20 g svezeg kvasca
- 1 kasicica soli
- 1/2 kasicice secera
- susam
Opis

- U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati secer i malo brasna,promesati i ostaviti da kvasac nadodje.Penasto umutiti jaje i zumance s tri kasike masti.Dodati so i nadosao kvasac,pa postepeno dodajuci brasno umesiti glatko testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta.
- Zatim testo razviti oklagijom i premazati ga preostalom mascu,pa urolati.Seci na manje rolate pa ih redjati u tepsiju oblozenu pek-papirom.Premazati zumancetom i posuti susamom.
- Ostaviti da odstoji 30 minuta.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Bonus saveti
Veoma ukusna i mekana pogaca..
Komentari