Potrebno je: 20 g kvasca 1 kašika šećera 400 ml mlake vode 2 kašike brašna 3 kašičice soli 1 jaje 50 ml ulja brašno po potrebi Potrebno je za nadev: 7 paradajza 200 g šunke 200 g kaškavalja 3 jaja origanopo ukusu 1 čen belog luka 2 kašike seckanog lista svežeg bosiljka 2 kašike maslinovog ulja 2 kašičice soli Priprema: U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.