
Testo: | |
500 g brašna | |
50 ml ulja | |
250 ml mleka | |
1 jaje | |
1 kvasac | |
1 kesica praška za pecivo | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
Fil: | |
4 kruške | |
20 g prah šećera | |
jos: | |
50 g margarina | |
100 g crne čokolade |
1. | U 100 ml mleka razmutimo kvasac sa šećeromi ostavimo malo da nadođe. Onda dodamo jaje, ostatak mleka i ulje. Dobro umutimo. Dodamo i brašno sa praškom za pecivo i zamesimo testo. Ostavimo pola sata da nadođe.Kada nadođe podelimo testo na tri loptice.Svaku lopticu premesimo i razvučemo. Prvu premažemo margarinom, pa stavimo drugu i nju premažemo. Stavimo treću, ali nju ne premazujemo. Ponovo razvučemo testo i sečemo trouglove.Fil: Isečemo i očistimo kruške. Iseckamo ih na sitne kockice i pomešamo sa prah šećerom. Na kraj svakog trougla stavimo po malo fila. Urolamo kiflice.Stavimo ih na pek papir i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada su gotove izvadimo ih i pospemo prah šećerom.Na pari otopimo čokoladu sa kašikom maslaca.Kada se otopi šaramo preko kiflica. |