Potrebno je: 59 ml Dijamant majoneza , 2dl vode, 1 kašika šećera 1 kesica suvoga kvasca, , oko 500g brašna i 1 kašičica soli. Za premazivanje: 2 žumanca. Za posipanje mak u zrnu ( oko 5 kašika). Za filovanje: 300g salame . Priprema: Sjediniti majonez i vodu, dodati šećer kvasac, so i brašno. Zamesiti testo. Ostaviti testo da raste. Testo podeliti na manje loptice i ostaviti oko 20 minuta da raste. Zatim svaku lopticu razvuci oklagijom, iseći na 8 jednakih trouglova i na svaki staviti po kriškicu salame. Umotati u kiflu. Kiflice pre pečenje ostaviti da odstoje nekih 20-30 minuta, zatim ih premazati umućenim žimancetom posuti makom u zrnu. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, dok lepo ne porumene.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.