Potrebno je: 4 dl mlake vode, 4 kašike majoneza, 1 kašičica soli 1 kašičica šećera, 100 grama seckane slanine, 100g seckanoga sira, 1 kesica suvoga kvasca i brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo. Za posipanje: semenke suncokreta. Za premazivanje: 2 kašike majoneza. Priprema: Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, majonez, slaninu, sir i so. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na sredinu hleba stavite ukoso šoljicu za kafu koju ste obložili testom, i pospite ceo hleb semenkama po ukusu i premažite majonezom. Ostavite još desetak minuta hleb da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi. U šoljicu stavite cveće. Po mieni cveće oplemenjuje svako jelo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.