Sastojci

Brašno-200 g
Brašno-200 g
Šećer u prahu-50 g
Jaja-1 kom
Suvi kvasac-1/2 Vranje
Topla voda-80 ml
Mak-250 g
Šećer u prahu-100 g
Vanilin secer-1 kesica
Vreleo mleko-100 ml
1.Pomesati mak sa secrom u prahu i preliti ga mlekom vrelim Kvasac pomesati sa kasikom tople vode,kasikom secera,kasikom brasna. Brasno.vanilin.secer u prahu.pomesati pa dodati jaja nadosli kvasac i polovinu vode A ostatak vode dodati po potrebi Umesiti testo i ostaviti da nadodje Podeliti testo na 3 dela i oblikovati jufkice i uviti u foliju da se ohladi Svaku jufkicu rastanjiti na 1mm okruzni oblik Premzati filom od maka i kratko iseci na 16 delova i umotati ih Peci na 200 c oko 30 minuta
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Brzo I lako