Sastojci

1/2 kocka Vranje Kvasac
100 ml Mleka
2 komada jaja
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica so
600-650 g Brašna
50 g Margarina za premazivanje
1 žumanaca
1.Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer, pa kad zapeni sipati u vanglicu. Dodati mlako jogurt, jaja i ulje. Dodavati brašno dok se ne dobije mekše glatko testo. Malo posoliti. Pokriti da odmori 30 minuta. Testo podeliti na dva dela veće i malo manje. To veće podeliti na 4 dela oblikovati lopte pa pokriti 5 minuta. Svaku loptu razvaljati u obliku tanjira premazati tanko sa maslacom i stavljati jednu preko druge. Zadnju ne treba mazati. Rukama malo pritisnuti, pa iseći na 8 trouglova. Pleh 22 cm obložiti pek papirom . ređati trouglove u krug pleha, jedan širi deo pa uži / uvrh / do ivice i tako redom naizmenično. Napraviti jedan valjak mamali pa iseći na osam delova i rukama oblikovati male loptice pa ubaciti izmedju trouglova do ivice pleha. Od drugog dela testa ostaviti vrlo mali deo loptice za sredinu i jedan manji deo za jednu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Brzo I lako