Potrebno je: 400 g sala, 600 g brašna, 4 dl kisele pavlake, 1 kašičica suvog kvasca i malo soli. Fil: Pekmez po ukusu . Ja sam koristila pekmez od šljiva. Za posipanje: Šećer u prahu sa ukusom limuna. Kiflice sa salom se pripremaju na sledeći način: Salo samleti na mašini za meso, ja to nisam radila dobila sam već samleveno, pa ga zamesiti sa brašnom,kvascem pavlakom i solju. Rukama izraditi glatko testo pa ga rastanjiti oklagijom i nožem seći na kvadrate. Na sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu pekmez , preklopite sa jedne i druge strane i pecite u prethodno zagrejanoj rerni . Pečene kiflice uvijati u šećer u prahu. Mnogi kažu da ne vole da se bakću sa ovim starinskim receptima, a ja kažem da su vredni truda.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.