Sastojci

Potrebno je:
1 kg brašna
1 kockica kvasca
200 ml mlake vode
200 ml mlakog mleka
200 ml ulja
1 kašika (ravna) soli
1 kašičica šećera
2 jajeta
Fil:
200 g sitnog sira
200 g feta sira
I još:
1 jaje
margarin
1.Pomesati vodu, šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti da nadodje. Nadošlji kvasac sipati u brašno, dodati mleko, ulje, jaja i so. Zamesiti testo. Prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu, mesiti da postane elastično. Vratiti testo u činiju, pokriti krpom i ostaviti da naraste (oko 45 minuta).
2.Nadošlo testo podeliti na 6 jufki. Svaku jufku razviti oklagijom u krug, premazati margarinom i iseći na 8 delova.
3.Sireve pomešati i filovati testo. Uviti kiflice i poređati ih u podmazan pleh. Premazati ulupanim jajetom, posuti susamom.
4.Peći u rerni zagrejanoj na 200 C.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.