Kineske palačinke – nešto što morate probati jer kad probate često ćete ih praviti.
500g brašna | |
2 jogurtske čaše tople vode | |
1 kašičica soli | |
1 kesica suvog Vrenje kvasca | |
180g svinjske masti | |
5-6 struka mladog luka | |
1 kašičica soli | |
pola kašičice mlevenog crnog bibera | |
1,5 kašičica dimljene slatke paprike | |
3-4 kašike svinjske masti ili 200ml ulja za prženje |
1. | U posudi za mešenje sipajte vodu, malo brašna i kvasac, promešajte. Dodajte so i postepeno dodajte ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da naraste dok pripremate nadev. |
2. | Mladi luk iseckajte (i beli deo i perca), dodajte so, biber i mlevenu papriku. U nadev dodajte i omekšala svinjsku mast i dobro sjedinite. |
3. | Testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 8 dela. Formirajte pogačice, svaku od njih oklagijom rastanjite u krug prečnika oko 20cm i premažite sa otprilike 1,5 kašiku nadeva. Urolajte u palačinku a zatim palačinku urolajte da dobijete oblik puža. |
4. | Na ovaj način napravite svih 8 palačinki. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite prvu palačinku pospite brašnom i rukama blago istanjite a potom i oklagijom istanjite, pazite da ne iscuri nadev. Ako i iscuri nije strašno. Ponovite postupak sa preostalih 7 palačinki. |
5. | Pržite kineske palačinke na vreloj masti ili ulju po nekoliko minuta sa svake strane. Vadite ih na papirnom ubrusu. |
6. | Prijatno! |
Pošaljite komentar