Kineske palačinke sa mladim lukom
Kineske palačinke sa mladim lukom
Kineske palačinke sa mladim lukom
Kineske palačinke sa mladim lukom
Kineske palačinke sa mladim lukom
Kineske palačinke sa mladim lukom

Sastojci

500g brašna
2 jogurtske čaše tople vode
1 kašičica soli
1 kesica suvog Vrenje kvasca
180g svinjske masti
5-6 struka mladog luka
1 kašičica soli
pola kašičice mlevenog crnog bibera
1,5 kašičica dimljene slatke paprike
3-4 kašike svinjske masti ili 200ml ulja za prženje

Instrukcije

1.U posudi za mešenje sipajte vodu, malo brašna i kvasac, promešajte. Dodajte so i postepeno dodajte ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da naraste dok pripremate nadev.
2.Mladi luk iseckajte (i beli deo i perca), dodajte so, biber i mlevenu papriku. U nadev dodajte i omekšala svinjsku mast i dobro sjedinite.
3.Testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 8 dela. Formirajte pogačice, svaku od njih oklagijom rastanjite u krug prečnika oko 20cm i premažite sa otprilike 1,5 kašiku nadeva. Urolajte u palačinku a zatim palačinku urolajte da dobijete oblik puža.
4.Na ovaj način napravite svih 8 palačinki. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite prvu palačinku pospite brašnom i rukama blago istanjite a potom i oklagijom istanjite, pazite da ne iscuri nadev. Ako i iscuri nije strašno. Ponovite postupak sa preostalih 7 palačinki.
5.Pržite kineske palačinke na vreloj masti ili ulju po nekoliko minuta sa svake strane. Vadite ih na papirnom ubrusu.
6.Prijatno!

Kineske palačinke – nešto što morate probati jer kad probate često ćete ih praviti.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.