Doručak ili večera-odluka je Vaša.
250 ml voda | |
20 g svežeg Alfa kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
3 kašike ulje | |
450 g brašna | |
150 ml pasiranog paradajza | |
vrlo malo soli | |
1 kašičica origana | |
2 kašike ulje | |
po potrebi salama | |
150 g kačkavalja |
1. | U mlaku vodu dodati izmrvljen Alfa kvasac,šećer,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. |
2. | Zatim dodati par kašika brašna,so,ulje,izmešati,pa uz postepeno dodavanje brašna zamesiti mekše testo. |
3. | Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste. |
4. | Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 6 delova formirajući jufkice. |
5. | Jufkice razviti oklagijom u elipsasti oblik i premestiti u pleh koji ste obložili pek-papirom. |
6. | Prstima uvijati testo ka unutra,a gornji i donji deo testa slepiti prstima tako da se dobije oblik čamca.Viljuškom još malo pritisnuti ivice testa. |
7. | Sjediniti pasirani paradajz,so,ulje,origano te premazati sredinu testa. |
8. | Preko poređati tanko sečenu salamu te rasporediti rendani kačkavalj. |
9. | Peći na 200 stepeni 15 minuta. |
10. | Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi te poslužiti. |
Pošaljite komentar