500г брашна, | |
2 јајета, | |
1 коцкица квасца, | |
2 дл млека, | |
1 кашичица шећера | |
1 мала кашичица соли, | |
1 дл уља, | |
и 1 јаје за премазивање. | |
1. | Од брашна, јаја, млека, шећера, соли, уља и дигнутог квасца замесите тесто. Оставите на топлом да нарасте , па премесите. Истресите тесто на даску посуту брашном и направите ковртањ. Обликујте тесто по вашој жељи, само је потребно да тесто буде обликовано у круг и да има рупу у средини. Тесто оставите да одмара око тридесетак минута , премажите размућеним јајетом, поспите сољу па ставите да се пече. Рерну предходно загрејте. Тепсију за печење обложите папиром за печење или подмажите и поспите брашном. Ја сам ковртањ посула и сусамом. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |