Pošto moje dete ne voli kobasice,deo testa nadevala sam mešavinom sira i jaja.Ovo je moj omiljeni prolećni recept,jer pripremam kada sa prijateljima idemo na izlet.Milina,deca nam se druže,ponesemo razne slatkiše i slaniše,prolećni vazdu baš nam prija i odemo kući srećni sa usponenama koje čuvamo u srcima.
250 ml voda | |
180 g kiselog mleka | |
1 kašičica šećera | |
20 g alfa kvasca | |
1 kašičica so | |
60 g maslaca | |
700 g brašna | |
6 gril kobasice(dugačke) | |
1 jaje | |
po potrebi susam | |
1. | Mlaku vodu uliti u odgovarajuću posudu,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti 400 g brašna,dodati so i izmešati.Potom uliti otopljen maslac,dodati kiselo mleko,nadošli kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno(300 g)zamesiti mekše testo.Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. |
2. | Nadošlo testo uzručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 12 delova i od svakog dela formirati jufku. |
3. | Jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Gornju steanu testa zaseći na nekoliko mesta,a na donju stranu staviti kobasicu(gril kobasice iseći na po 3 dela,dobijajući tako 12 delova koliko ima i pravougaonika od testa). |
4. | Urolati od dela testa na kome je kobasica ka zasečenom delu.Rolnice poređati u pleh obložen pek-papirom.Ostaviti da odstoje 15 minuta. |
5. | Rolnice premazati umućenim jajetom,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Gotovo pecivo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. |
6. | Pecivo servirati i poslužiti. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |