Kobasice u testu
Sastojci
- 250 ml voda
- 180 g kiselog mleka
- 1 kašičica šećera
- 20 g alfa kvasca
- 1 kašičica so
- 60 g maslaca
- 700 g brašna
- 6 gril kobasice(dugačke)
- 1 jaje
- po potrebi susam
Opis

- Mlaku vodu uliti u odgovarajuću posudu,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti 400 g brašna,dodati so i izmešati.Potom uliti otopljen maslac,dodati kiselo mleko,nadošli kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno(300 g)zamesiti mekše testo.Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
- Nadošlo testo uzručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 12 delova i od svakog dela formirati jufku.
- Jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Gornju steanu testa zaseći na nekoliko mesta,a na donju stranu staviti kobasicu(gril kobasice iseći na po 3 dela,dobijajući tako 12 delova koliko ima i pravougaonika od testa).
- Urolati od dela testa na kome je kobasica ka zasečenom delu.Rolnice poređati u pleh obložen pek-papirom.Ostaviti da odstoje 15 minuta.
- Rolnice premazati umućenim jajetom,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Gotovo pecivo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
- Pecivo servirati i poslužiti.
Bonus saveti
Pošto moje dete ne voli kobasice,deo testa nadevala sam mešavinom sira i jaja.Ovo je moj omiljeni prolećni recept,jer pripremam kada sa prijateljima idemo na izlet.Milina,deca nam se druže,ponesemo razne slatkiše i slaniše,prolećni vazdu baš nam prija i odemo kući srećni sa usponenama koje čuvamo u srcima.
Komentari