Sastojci

500g brašna,
1 kockica kvasca,
200 ml mlakog mleka
kockica margarina, oko 40g
supena kašika meda
pola kašičice soli,
kašičica kurkume.
Za premazivanje :
200g čokolade
7 kašika džema od kajsija.
1.Stavite kvasac u malo tople vode da naraste. Pomešajte brašno i so u činiju, dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao. Dodajite mlako mleko postepeno u brašno i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin, kašiku meda i kurkumu . Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste. Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga i ostavite još sat vremena da raste. Nakon toga zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta testo rastanjite, prmažite sa otopljenom čokoladom pomešanom sa džemom od kajsija. Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu. Ostavite testo na raste još oko pola sata. Hleb se peče na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ali to naravno zavisi od rerne
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Dragoljub cveće mu daje posebnu čar, čokolada, pekmez, moji ukućani kažu to nije hleb to je kolač