Slatki hleb

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500g brašna,
  • 1 kockica kvasca,
  • 200 ml mlakog mleka
  • kockica margarina, oko 40g
  • supena kašika meda
  • pola kašičice soli,
  • kašičica kurkume.
  • Za premazivanje :
  • 200g čokolade
  • 7 kašika džema od kajsija.

Opis

60'
50'
0
0
  • Stavite kvasac u malo tople vode da naraste. Pomešajte brašno i so u činiju, dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao. Dodajite mlako mleko postepeno u brašno i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin, kašiku meda i kurkumu . Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste. Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga i ostavite još sat vremena da raste. Nakon toga zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta testo rastanjite, prmažite sa otopljenom čokoladom pomešanom sa džemom od kajsija. Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu. Ostavite testo na raste još oko pola sata. Hleb se peče na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ali to naravno zavisi od rerne

Bonus saveti

Dragoljub cveće mu daje posebnu čar, čokolada, pekmez, moji ukućani kažu to nije hleb to je kolač

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam