100 ml mlake vode | |
1/2 kockice kvasca | |
1 kašika šećera za kvasac | |
400 ml mlakog mleka | |
1 kašika soli | |
2 kašike soli | |
100 ml ulja | |
oko 800 g brašna | |
Za nadev: 180 g pavlake | |
200 g rendane šunke | |
200 g rendanog kačkavalja | |
100 g kečapa | |
1/2 kašičice origana | |
Za premaz: 1 jaje | |
1 kašika jogurta |
1. | U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiju sipati toplo mleko, ostatak šećera, so i ulje. Izmešati.Dodati i narasli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo koje se ne lepi. Ostaviti testo na toplom da naraste. Naraslo testo podeliti na 2 dela |
2. | U činiju pomešati sve sastojke za nadev.Uzeti jedan deo testa i razvući na pobrašnjenoj podloži. Jedan kraj testa zaseći sekačem za testo. Na drugom kraju staviti po jednu kašiku nadeva. Zasečeni kraj testa preklopiti preko dela gde je nadev. Blago rukama utapkati testo oko nadeva.Modlom vaditi krugove gde je nadev. Ostatak testa premesiti i ponavljati postupak dok se utroši testo i nadev. |
3. | Pecivo redjati u pleh obložen pek papirom. Umutiti jaje sa jogurtom i premazati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta. |
4. | Pecivo ostaviti da se malo ohladi i poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko! Prijatno! |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |