Potrebno je: 400g brašna, 200 g šećera, 2 vanilin šećera, 1/2 kockice kvasca, naribana korica 1 manjeg limuna, 150 ml mlakog mleka, 75g maslaca, 200 g krem sira i 1 jaje. Za glazuru: 100g čokolade, kockica maslaca. Za posipanje: listići badema. Priprema: Sveži kvasac razmrvite u šoljici , prelijte mlakim mlekom dodajte kašičicu brašna i šećera i ostavite da zapeni. U posudu stavite brašno, šećer, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu. Dodajte jaje, krem sir, otopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Spiralnim nastavcima za mikser izradite testo. Testo prekrijte i ostavite da naraste. Testo premesize, olučast kalup podmažite i pospite brašnom ili jednostavno stavite papir za pečenje. Stavite testo u kalup i ostavite još dvadesetak minuta da raste. Zagrejte rerun i testo pecite oko 35 minuta na 180 C. Dok se kolač peče pripremite glazuru: čokoladu otopite sa maslacem, prelijte preko mkolača. Kolač pospite listićima badema.:

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.