TESTO: 20g svežeg kvasca, 120ml mlakog mleka, 1 kašičica šećera, 1 kašićica brašna, 350-400g mekog belog brašna, 60g šećera, prstohvat soli, 60g putera, sobne temperature i 1 jaje. Filovanje: 2 žumanca, 2 kašike šećera 100g suvog grožđa, 100g suvih šljiva i 100g suvih brusnica. Priprema: Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120ml mlakog mleka i ostavite da nadodje, nekih 10-ak minuta. U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta. Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom . Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.