Za testo: 500 g brašna 20 g alfa kvasca 2 kašike šećera 1 kašičica so 100 ml mleko 100 ml voda 1 jaje 20 g maslaca Za premazivanje: po potrebi maslac Za posipanje: po potrebi šećer u prahu Priprema: Alfa kvasac rastvoriti u 50 ml mlake vode,izmešati i ostaviti sa strane.U dublju posudu usuti brašno,dodati so,šećer i izmešati.Uliti mlako mleko,50 ml mlake vode,dodati rastvoren kvasac,jaje i mesiti testo.Pri kraju mešenja dodati maslac i zamesiti trsto.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i formirati oblik valjka.Podeliti na 6 delova.Svaki deo testa premesiti formirajući jufke.Prekriti ih čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta. Razviti ih oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem. Urolati i iseći na pola. Uviti spiralno tako da sečeni deo bude sa spoljne strane.Kalup za mafine premazati otopljenim maslacem,posuti brašnom i poređati pripremljene krafine.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako krafini ne bi goreli). Gotove krafine izvaditi iz rerne,zatim ih izvaditi iz kalupa,poređati na rešetkastu podlogu i ostaviti da se prohlade. Krafine posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti. KOMENTAR: I dišu i mirišu.Ovo je moj omiljeni prolećni recept,zato što sam prvi put spremala i oduševljeni smo moji ukućani i ja.Spolja su hrskavi,a unutra mekani.Krafini su nastali u Australiji 2013.godine u Melburnu.Testo za kroasane(kroasani-mafini)peče se u kalupu za mafine i tako dobijamo divnu,lisnatu i hrskavu poslasticu.Ovo je osnovna verzija,a možete ih puniti raznim nadevima.Prijatno!❤
Krafini
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar