KROASAN

Objavljeno 13.12.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 550 ml hladne vode, 40 g kvasca, 1 kašičica šećera, 2 kašičice soli, 1 kg brasna. Za premazivanje 25% margarina na ukupnu kolicinu testa ( na 1 kg testa 250 g margarina)

Opis

90'
15'
0
0
  • U posudu nalijte hladnu vodu, dodajte kvasac, šećer, so, brašno i zamesite testo.Izrucite na radnu povrsinu prekrijte najlonom i ostavite da naraste. Zatim rastanjiti testo, stavite celu kocku margarina i preklopite sa svih strana i ostaviti u frižider na 15 minuta uvijeno u plastičnu kesu. Oklagijom rastanjiti testo u duži a uži pravougaonik. i opet preklapajte. Vratiti u frižider na 15 minuta. Postupak ponoviti tri puta uz odmaranje od 15 minuta. Razvući dugačku koru i isecite testo Smotati ih i ređati u plehu oblozen pek papirom.. Ostaviti na toplom da nadođu. Peci u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene. Fantastični, ukus za sva čula, vole ih svi

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam