Nastao spajanjem francuskog kroasana I američkog mafina. Spolja hrskav a unutra mekan. Prvi krafin napravila je Kejt Rid, poslastičarka iz Melburna. Potrebno je: 150 ml mlake vode, 1 kesica suvog kvasca, 100g putera, Pola kašičice soli, 300g brašna I 150g putera. Za filovanje: 50g brusnica i 50 g suvig grožđa. Priprema: Suvi kvasac I šećer preliti mlakom vodom, dodati so, 100g rastopljenog putera I brašno pa sve zamesiti. Ostaviti da naraste, pa testo podeliti na šest delova. Oblikujte loptice I ostavite da odstoje još petnestak minuta. Svaku lopticu pospite brašnom, pa je oklagijom razvijte u pravougaonik veličine 25x50cm, testo će biti tanko I providno. Svaki komad testa premažite ostatkom putera, posuti brusnicama i suvum grožđem pa uvujte u rolat. Rolat presecite napola I svaku polovinu urolajte u oblik puža, pa stavite u kalup za mafine. Ostavite oko četrdeset munuta da narastu. Zagrejte rerun I pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečene krafine pospite šećerom u prahu ili po ukusu … Kroasan i mafin i nastaje Krafin, šta reći a ne pogrešiti idealni za celu porodicu…

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.