Potrebno je: 1 čaša heljdinog brašna, Pola čaše ražanog brašna, pola čaše speltinog brašna, 1 kašičica soli, 4 kašike ulja, 2 kašike semenki bundeve, 1 kašika semenki suncokreta, 220 ml kisele vode, ako Vam je testo suvuše gusto dodajte još malo vode, 1 kašičica suvog kvasca. Priprema: Pomešati sve sastojke, heljdino brašno, ražano brašno, speltino brašno, so, ulje, semenke bundeve, suncokreta, dodati suvi kvasac i na kraju kiselu vodu. Dobro izmešati i sipati u kalup za mafine, kalup puniti ¾ obavezno podmazati uljem otvore za mafine ako ne stavljate papirne korpice. Peći oko 25 minuta na 200stepeni. Neobični, ukusni, nesvakidašnji….

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.