Potrebno je: 1 kg brasna 1/2 l mleka 1 kvasac 2 kasicice soli 2 kasicice secera 1 jaje 1 solja ulja 1 margarin(iz frizidera) Za mazanje kiflica zumance,so i susam. Prprema: U mlako mleko sa secerom izmrviti svezi kvasac.U dublju posudu staviti brasno,so,jaje,ulje pa u to usuti pripremljeni kvasac.Sve zamesiti u glatko testo.Udarati oko dvadesetak puta o sto,da izadje vazduh iz testa.Ostaviti pokriveno testo da odmara dok se ne udvostruci.Napraviti 8 jufkica,svaku ravuci tanko oklagijom i ređati jednu preko druge,a izmedju svake narendati margarin.Na poslednju ne ide margarin.Razvuci testo u veliki krug i seci na 32 trouglica.Po zelji puniti kiflice,a ukusne su i prazne.Umotati od šireg dela ka užem u kiflu.Staviti u tepsiju oblozenom pek papirom,premazati kiflice zumancetom,dobro posoliti i posuti susamom.Peci na 200 stepeni dok ne porumene.Prijatno ☺️

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.