Kroasani sa nutelom

Sastojci

  • 100 ml mleko
  • 200 ml voda
  • 7 g suvog instant Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 belance
  • 500 g brašna
  • 1 kašika ulje
  • 100 g margarina
  • po potrebi nutela
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • po potrebi šećer u prahu

Opis

95'
25'
0
0
  • U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,suvi instant Vrenje kvasac,šećer,so,vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
  • Testo razviti u veliii krug i premazati omekšalim margarinom(sobne temperature).Iseći na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugog.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom(ili providnom prianjajućom folijom) i ostaviti da odstoji 30 minuta.
  • Testo razviti oklagijom u veliki krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.
  • Kroasane poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Žumance i mleko razmutiti viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
  • Pečene kroasane izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
  • Kroasane posuti šećerom u prahu,složiti na tacnu te poslužiti.

Bonus saveti

Ovo pecivo svi volimo i često spremam.Mekano je i veoma ukusno i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam