Kroasani sa nutelom
Sastojci
- 100 ml mleko
- 200 ml voda
- 7 g suvog instant Vrenje kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 belance
- 500 g brašna
- 1 kašika ulje
- 100 g margarina
- po potrebi nutela
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- po potrebi šećer u prahu
Opis
- U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,suvi instant Vrenje kvasac,šećer,so,vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
- Testo razviti u veliii krug i premazati omekšalim margarinom(sobne temperature).Iseći na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugog.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom(ili providnom prianjajućom folijom) i ostaviti da odstoji 30 minuta.
- Testo razviti oklagijom u veliki krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane.
- Kroasane poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Žumance i mleko razmutiti viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
- Pečene kroasane izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
- Kroasane posuti šećerom u prahu,složiti na tacnu te poslužiti.
Bonus saveti
Ovo pecivo svi volimo i često spremam.Mekano je i veoma ukusno i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.
Komentari