Ovo pecivo svi volimo i često spremam.Mekano je i veoma ukusno i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.
100 ml mleko | |
200 ml voda | |
7 g suvog instant Vrenje kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kesica vanilin šećera | |
1/2 kašičice soli | |
1 belance | |
500 g brašna | |
1 kašika ulje | |
100 g margarina | |
po potrebi nutela | |
1 žumance | |
1 kašika mleka | |
po potrebi šećer u prahu | |
1. | U dublju posudu usuti mlako mleko,dodati mlaku vodu,suvi instant Vrenje kvasac,šećer,so,vanilin šećer i izmešati.Zatim dodati belance i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.Pri kraju mešenja dodati 1 kašiku ulja i zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta. |
2. | Testo razviti u veliii krug i premazati omekšalim margarinom(sobne temperature).Iseći na par mesta,ali ne seći do kraja središnji deo testa.Ispreklapati jedan preko drugog.Pripremljeno testo prekriti najlon kesom(ili providnom prianjajućom folijom) i ostaviti da odstoji 30 minuta. |
3. | Testo razviti oklagijom u veliki krug i iseći na 16 trouglova.Na svaki trougao staviti po 1 kašičicu nutele i uviti kroasane. |
4. | Kroasane poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Žumance i mleko razmutiti viljuškom,premazati kroasane i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. |
5. | Pečene kroasane izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. |
6. | Kroasane posuti šećerom u prahu,složiti na tacnu te poslužiti. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |