
750 g brašna | |
50 ml ulje | |
40 g svežeg Alfa kvasca | |
400 ml mleko | |
2 jajeta | |
1 kašika šećera | |
1/2 kašičice soli | |
1 kesica vanilin šećera | |
po potrebi ulje(za prženje) | |
po potrebi šećer u prahu(za posipanje) | |
1. | U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,vanilin šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odatoji 5 minuta. |
2. | Zatim dodati polovinu od ukupne količine brašna i izmešati. |
3. | Umešati ulje,dodati so,razmućena jaja i uz postepeno dodavanje preostale količine brašna zamesiti testo. Prekriti čistom kuhujjskom krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta. |
4. | Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom. |
5. | Okruglom modlom vaditi krofne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta. |
6. | Pržiti u zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi dok ne porumene. |
7. | Odlagati na kuhinjski papur kako bi se ocedile od viška masnoće. |
8. | Po želji krofne posuti šećerom u prahu i poslužiti. |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |