Za testo: 700 g brašna 2 jajeta 100 ml voda 20 g Alfa kvasca 100 g+1 kašika šećera 180 g jogurta 80 ml ulje 1 prstohvat soli Za premazivanje: 100 g margarina Za valjanje krofni: po potrebi šećer u prahu U mlakoj vodi rastvoriti Alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,izmešati i ostaviti sa strane. U dublju posudu usuti polovinu od ukupne količine brašna,dodati 100 g šećera,jaja,rastvoren Alfa kvasac,umešati jogurt,ulje,posoliti i postepeno dodavati ostatak brašna i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom(ili čašom)vaditi krofne. Pleh premazati margarinom i poređati krofne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i,tako vrele,premazati otopljenim margarinom. Odmah ih uvaljati u šećer u prahu,pa poslužiti. ZAŠTO SU OVE KROFNE MOJ OMILJENI PROLEĆNI RECEPT? Zato što su veoma ukusne,mekane,a pritom nisu masne kao kada se prže.Kuća odiše predivnim mirisom,dok se prolećni zraci probijaju kroz prozor i bude prelep osećaj koji proleće sa sobom nosi.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.