Miris krofne i narandže.
Potrebno je: | |
600 g brašna | |
1 paketić kvasca | |
1 kašika šećera | |
1,5 dl mleka | |
2 narandže | |
malo rendane kore od narandže | |
2 jaja | |
za prženje ulje | |
za posipanje šećer u prahu | |
1. | Priprema: |
2. | U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošli kvasc, so i jaja. Od obe narandže iscedite sok, narendajte malo kore, sipajte u prpremljenu smesu i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom… Prijatno. |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |