Sastojci

Potrebno je:
600 g brašna
1 paketić kvasca
1 kašika šećera
1,5 dl mleka
2 narandže
malo rendane kore od narandže
2 jaja
za prženje ulje
za posipanje šećer u prahu
1.Priprema:
2.U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošli kvasc, so i jaja. Od obe narandže iscedite sok, narendajte malo kore, sipajte u prpremljenu smesu i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom… Prijatno.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Miris krofne i narandže.