Krofne sa rumom

Sastojci

  • 900 g brašna
  • 400 ml mleko
  • 100 ml ulje
  • 1 kašika šećera
  • 40 g Vrenje kvasac
  • 1 prstohvat so
  • 2 komada jaja
  • 1 kašičica arome ruma
  • 1 kesica praška za pecivo
  • rendana korica od 1 limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Za prženje:po potrebi ulje
  • Za posipanje:po potrebi šećer u prahu

Opis

60'
20'
0
0
  • Priprema testa: U mlakom mleku izmrviti Vrenje kvasac,dodati šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati prašak za pecivo,so i izmešati.Umešati vanilin šećer,rendanu limunovu koricu i izmešati. Zatim,dodati ulje,aromu ruma,jaja,sipati nadošli kvasac i sve mutiti mikserom sa nastavcima za testo. Testo izručiti na radnu površinu i još mesiti rukama. Vratiti testo u posudu,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom vaditi krugove.
  • Poređati ih na pobrašnjene tacne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
  • Pržiti na zagrejanom ulju.Spuštiti gornju stranu(znači-okrenuti). Krofne pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Kada spuštite da se prže,poklopite,a kada ih okrenete na drugu stranu da se lrže,ne poklapati.Tako će biti šuplje unutra. Gotove krofne odlagati na kuhinjski papr kako bi se ocedio višak masnoće.
  • Krofne posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Bonus saveti

Krofne možete puniti pekmezom,,kremom... Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam