Lisnata pogača

Sastojci

  • 600 g brašna
  • čaša jogurta
  • 1/2 čaše toplog mleka
  • 1/3 kocke kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 jaja (jedno ide u testo, a drugo za premazivanje)
  • 200 g putera

Opis

120'
20'
0
0
  • U posudi s brašnom napraviti udubljenje u kom treba pomešati izmrvljen kvasac, šećer i toplo mleko. Ostaviti nekoliko minuta da kvasac krene da narasta.
  • Kada kvasac naraste, zamesiti testo dodajući ostale sastojke. Testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe oko 45 minuta.
  • Nadošlo testo podeliti na 6 loptica. Loptice rastanjiti u jufke i premazati omekšalim margarinom, pa ih naslagati jednu preko druge. Poslednju jufku ne premazivati.
  • Naslagane jufke rastanjiti na debljinu oko 5mm, trudeći se da rastanjeno testo bude pravougaonog oblika.
  • Rastanjeno testo uviti u štrudlu i iseći ga u kolutove širine oko 1cm.
  • Kolutove poređati u okrugli pleh obložen pek papirom, pa ih premazati umućenim jajetom i ostaviti 5-6 minuta da krenu da nadolaze.
  • Pogaču staviti da se peče u dobro zagrejanu rernu, pa smanjiti temperaturu kada pogača dobije zlatnu boju. Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam