Kuglof sa makom Potrebno je: 1 kg brašna, 150g kristal šećera, oko 7 dl mleka, kockica kvasca i 150g masti ili margarina. Za fil: 600g maka, 500ml mleka i 300g šećera Priprema: Razmutite kvasac sa kašičicom šećera, brašna, mlakom vodom i ostavite ga na toplo mesto da se kvasac digne. U prosejano brašno dodajte rastopljen margarin ili mast, šećer, i malo soli, po želji možete dodati i malo narendane limunove kore , dodajte dignuti kvasac i umesite testo. Prekrijte ga krpom i ostavite da naraste. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela a zatim svaki deo razvijte oklagijom. Pre nego što testo razvijete, pripremite fil: Mak skuvajte sa mlekom i šećerom. Razvijeno testo premažite tanko margarinom , a zatim filom i urolajte, kalup za kuglof podmažite i pospite brašnom. Zagrejte rernu, i stavite kuglof sa makom da se peče. Na 220 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne. Od ove smese napravićete dva kuglofa. Gotov kuglof prohladite i pospite šećerom u prahu. Kuglof na 1001 način, kolač koji se jako lako pravi a nikoga ne ostavlj aravnodušnim,.
Kuglof sa makom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar