Potrebno je: 1 dl mleka , 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 1 kvasac , 100g alakajmaka , 1 dl ulj, 1 žumance i 600 g brašna. Margarin za premazivanje, 100g čikolade. Priprema: U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i otopljenom čokoladom. . Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom, rernu zagrejati i peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju. Prste da poližeš, šećer u prahu, čokolada , kajmak, sve spojivo i savršeno….

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.