Sastojci

2 1⁄4 šolje brašna
1 1⁄2 kašikice sode bikarbone
1⁄4 kašikice soli
3⁄4 šolje (170 g) putera
1 šolja meda
3 kašike šećera
2 veća jajeta
1 kašikica korice pomorandže
1 kašikica ekstrakta vanile
1.Rernu naviti na 175°C. Podmazati i pobrašnjaviti kalup.
2.Prosejati brašno sa praškom za pecivo i solju.
3.Mutiti puter, med i šećer dok smesa ne postane penasta.
4.Umutiti jedno po jedno jaje, rendanu koricu pomorandže i ekstrakt vanile.
5.Dodavati postepeno i brašno...
6.Pošto se dodaju svi sastojci, mutiti još pola minuta.
7.Presuti smesu u kalup i peći oko 50 minuta, mada bi dobro bilo proveravati da kolač ne zagori, jer bi med u njemu mogao tome pomoći.
8.Kad je pečen, kolač ostaviti još nekoliko minuta u kalupu, pa izvrnuti na žicu i pustiti da se ohladi.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ovaj se kolač pravi originalno sa orange blossom medom. To je med koji naprave pčele na plantažama pomorandži kad su u cvetu. Pošto tog meda nisam imala, stavila sam bagremov pomešan sa mešavinom meda i borovnice, otprilike u odnosu 3:1.