Potrebno je: 600 g brašna 20 g kvasca 4 kašike šećera 100 g margarina 250 ml mleka 1 jaje 1 jaje za premazivanje 1 tegla kajsije iz kompota 100 g mlevenog keksa po potrebi šećer u prahu Priprema 1 Izmrviti kvasac pa ga staviti u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da nadođe. Nadošli kvasac dodati u brašno, dodati ostatak mleka, šećera, margarin i jedno jaje. Umesiti testo. 2 Ostaviti testo oko 15 minuta da nadođe, a onda ga razvući oklagijom. Iseći testo na kocke. 3 Kajsije iz kompota prvo malo ocediti od čorbe, a onda jednu polutku iseći na 2 ili 4 dela u zavisnosti od veličine. Uvaljati parče kajsije u mleveni keks pa stavljati na svaku kocku testa. Kocku zaseći na četiri dela. Jedan deo preklopiti preko kajsije, a preostala dva dela iseći na trake i preklapati jednu preko druge. 4 Gotove paketiće poređati u tepsiju.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.