Za testo: 200 ml mleko 1 kašika suvog instant Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 1/2 kašičice soli 1 jaje 1 kašika ulje 350 g brašna Za nadev: 300 g kačkavalja Za premazivanje: 1 žumance Priprema: 1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,šećer i izmešati. Zatim dodati jaje,ulje,so i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti mekše testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena. 2.Testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice. 3.Jufkice razviti oklagijom i rasporediti krupno rendani kačkavalj(malo kačkavalja odvojiti sa strane,trebaće za kasnije). 4.Skupiti krajeve,pa taj skupljeni deo okrenuti na dole te testo”izbockati”viljuškom. 5.Ponovo razviti oklagijom i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Premazati umućenim žumancetom i posuti krupno rendanim kačkavaljem(onim koji ste odvojili sa strane). Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. 6.Gotove lepinje izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Lepinje poslužiti vruće. Komentar: Topli dom,porodica,prijatelji i miris peciva u novogodišnjoj noći.Svi volimo peciva,naravno,za mešenje testa koristim Vrenje ili Alfa kvasac,pa je tako i ovo jedno od naših omiljenih novogodišnjih peciva.Inače,često spremam ove lepinje.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.