Potrebno je: 500 g brašna, 2 dl jogurta, 1 dl vode, 5 kasika ulja, 1 jaje, kocika Alfa kvasca, kašičica secera, kašičica soli, jogurt za premazivanje i za posipanje crni susam i seckan beli luk po ukusu. Priprema: Pomešajte mleko i vodu. Dodajte kašičicu šećera i izdrobljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da nadođe. U dublju posudu sipajte bprašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za ruke . Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira. Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite crnim susamom i seckanim belim lukom. Ostavite da odstoje 10-tak minuta. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.