Lisnata pita

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 250 g brasna
  • 125 ml mleka
  • 3 kasike tople vode
  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1 zumance
  • susam za premazivanje:80 g margarina fil:150 g rendane salame
  • 150 g rendanog kackavalja

Opis

80'
30'
0
0
  • U toplo mleko razmutiti kvasac,dodati secer i 1 kasiku brasna.Ostaviti da nadodje.
  • U sud za mesenje sipati brasno,vodu,so i nadosao kvasac.Zamesiti testo i ostaviti da nadodje.
  • Nadoslo testo podeliti na 3 dela.Razviti jedan deo,premazati ga rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem.Razviti drugi deo,staviti ga preko prve kore i premazati rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem.Razviti treci deo staviti preko prve dve kore i samo ga premazati margarinom.
  • 1/3 testa (za sire strane) prebaciti do polovine zatim prebaciti i drugu trecinu.Sa uze strane prebaciti 1/3 testa pa prebaciti drugu trecinu.Zatim razviti testo 20x20 cm.Staviti u pleh oblozen pek-papirom.Iseci na 6 delova.
  • Pokriti krpom i ostaviti da nadodje.Naraslo testo premazati mesavinom zumanceta i malo mleka i posuti susamom.Peci na 180 stepeni dok ne porumeni.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam