Sastojci

oko 600 gr brašna
1 kesica suvog Vrenje kvasca
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
2 kašike masti
po potrebi eurokrema
1 kesica vanile
po potrebi prah šećera
1.U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
2.Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

ukus ovih kiflica je fenomenalan a mogu stajati i više dana…