ukus ovih kiflica je fenomenalan a mogu stajati i više dana…
oko 600 gr brašna | |
1 kesica suvog Vrenje kvasca | |
1 jaje | |
1 žumance | |
5 kašika šećera | |
2 kašike masti | |
po potrebi eurokrema | |
1 kesica vanile | |
po potrebi prah šećera | |
1. | U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste. |
2. | Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom. |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |