Lisnate kiflice sa eurokremom

Sastojci

  • oko 600 gr brašna
  • 1 kesica suvog Vrenje kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike masti
  • po potrebi eurokrema
  • 1 kesica vanile
  • po potrebi prah šećera

Opis

80'
30'
0
0
  • U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
  • Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.

Bonus saveti

ukus ovih kiflica je fenomenalan a mogu stajati i više dana...

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam