Lisnate kiflice sa eurokremom
Sastojci
- oko 600 gr brašna
- 1 kesica suvog Vrenje kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 5 kašika šećera
- 2 kašike masti
- po potrebi eurokrema
- 1 kesica vanile
- po potrebi prah šećera
Opis

- U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
- Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
Bonus saveti
ukus ovih kiflica je fenomenalan a mogu stajati i više dana...
Komentari