Lisnate rolnice
Sastojci
- 800 gr brašna
- 2 dl mleka
- 1,5 dl kisele vode
- 1 kesica suvog kvasca Vrenje
- 70 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 250 gr margarina
- 200 gr kačkavalja ili tvrdog sira
- 1 jaje
- po želji susam, laneno seme...
Opis

- U vanglu za mešenje stavite brašno i so pa dodajte toplo mleko izmešano sa kvasacem i šećerom, Zatim dodajte ulje i uz dodatavanje kisele vode umesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da uskisne (nadođe). Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite oklagijom što tanje pa ga premažite blago otopljenim margarinom. Preklopite testo kao knjigu. Isto uradite i sa drugim delom testa. Ostavite da odstoji tako preklopljeno oko 10 min. pa ponovite postupak još jednom (razvucite testo, premažite pa preklopite).
- Nakon toga ponovo razvucite preklopljeno testo što tanje pa preko njega narendajte kačkavalj ili sir. Urolajte pa secite na rolnice širine oko 5 cm. Ređajte u podmazan pleh i ostavite da odmara nekoliko minuta a potom svaku rolnicu premažite umućenim jajetom i pospite susamom i lanenim semenom..
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni
Komentari