Lisnate kiflice sa šunkom
Sastojci
- 800g brašna
- 300 ml jogurta
- 200ml mleka
- malo mlake vode
- 1 kocka kvasca
- 2 jaja
- 250 g margarina
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- šećer
- so
- susam
Opis

- U sud staviti malo mlake vode, kockicu kvasca, malo šećera, soli i ostaviti da nadodje.
- U drugi sud staviti polovinu ukupne količine brašna, nadošli kvasac, mleko, jaja, jogurt i zamesiti testo. Dobijeno testo treba biti meko.
- Kada testo naraste od njega napraviti 7 jufkica. Od svake jufkice razviti koru prečnika oko 20cm.Margarin podeliti na 6 jednakih delova.Staviti jednu koru, preko nje narendati jedan deo margarina. Preko staviti drugu koru, narendati deo margarina i tako sve dok ne istrošite kore i margarin. Na poslednju koru ne rendati margarin.
- Razvući veliku koru prečnika oko 70cm, seći i praviti kiflice. Na svaki isečeni deo staviti tanku isečeno parče šunke i parče kačkavalja. Uviti kiflice od šireg ka užem delu i ređati u pleh. Premazati jednim jajetom i posuti susamom. Peći na 250 stepeni dok kiflice ne dobiju zlantnu boju.
Bonus saveti
Po recepturi naših baka kiflice su skretale paznju gde god se pojave: na izletu, slavi, za vreme praznika. Vremena se menjaju, ali ljubav prema kiflicama i njegovom ukusu uvek ostaju. Ovo je priča o tim kiflicama kje nas šarmiraju na prvom zalogaju, a zalogaj po zalogaj je već vreme za ponovno posluženje .
Komentari