Sastojci

800g brašna
300 ml jogurta
200ml mleka
malo mlake vode
1 kocka kvasca
2 jaja
250 g margarina
200 g šunke
200 g kačkavalja
šećer
so
susam
1.U sud staviti malo mlake vode, kockicu kvasca, malo šećera, soli i ostaviti da nadodje.
2.U drugi sud staviti polovinu ukupne količine brašna, nadošli kvasac, mleko, jaja, jogurt i zamesiti testo. Dobijeno testo treba biti meko.
3.Kada testo naraste od njega napraviti 7 jufkica. Od svake jufkice razviti koru prečnika oko 20cm.Margarin podeliti na 6 jednakih delova.Staviti jednu koru, preko nje narendati jedan deo margarina. Preko staviti drugu koru, narendati deo margarina i tako sve dok ne istrošite kore i margarin. Na poslednju koru ne rendati margarin.
4.Razvući veliku koru prečnika oko 70cm, seći i praviti kiflice. Na svaki isečeni deo staviti tanku isečeno parče šunke i parče kačkavalja. Uviti kiflice od šireg ka užem delu i ređati u pleh. Premazati jednim jajetom i posuti susamom. Peći na 250 stepeni dok kiflice ne dobiju zlantnu boju.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Po recepturi naših baka kiflice su skretale paznju gde god se pojave: na izletu, slavi, za vreme praznika. Vremena se menjaju, ali ljubav prema kiflicama i njegovom ukusu uvek ostaju. Ovo je priča o tim kiflicama kje nas šarmiraju na prvom zalogaju, a zalogaj po zalogaj je već vreme za ponovno posluženje .