Ramazanke
Sastojci
- 500 grama brašna
- 2 decilitara jogurta
- 2 decilitara jogurta
- 1 decilitar vode
- 5 kasika ulja
- 1 jaje
- kocika Alfa kvasca
- kasicica secera
- kasicica soli
- jogurt za premaxivanje
- za posipanje corokot
Opis

- Priprema: Pomešajte mleko i vodu te smlačite. Dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da stoji da nadođe. U dublju posudu u kojoj će te mesiti sipajte bprašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za prste. Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira. Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite čorokotom. Ostavite da odstoje 10-tak minuta (ako se slepe ponovo ih zasecite pre pečenja). Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene. Pečene lepinjice izvadite iz rerne, pokrijte krpom da malo omekšaju.
Bonus saveti
Najukusnije su dok su tople.
Komentari