Sastojci

800g brašna tip 400
200ml mlake vode
250ml jogurta
100ml ulja
20g Alfa kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašika šećera
300g sitnog sira
100g stonog margaina
2 jaja
malo susama
1.1. U duboku posudu izmrviti kvasac, a potom dodati mlaku vodu, šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i sačekajte 5 minuta. 2. U napravljenoj smeši dodajte preostalo brašno, so, 1 jaje, 100ml ulja, 250ml jogurta i umešajte testo. Sačekajte da testo naraste 15 minuta. 3. Naraslo testo premesimo i naparvimo pet jednakih loptica . Prvu lopticu rastanjiti i premazati margarinom i sirom. Drugu lopticu takodje rastanjti, staviti je preko prve rastanjene loptice i premazati je na isti način kao i prethodnu. Drugu, treću i četvrtu lopticu tretirati na isti način kao i prethodne. Petu lopticu rastanjiti i staviti je preko četvrte, ne premazivati. 4. Dobijeno testo je sada u vidu kruga i prebacimo ga u okruglu tepsiju. Podelimo krug na 16 jednakih delova i po dva dela uvrtimo . Pogaču smo napravili i sada sledi premazivanjem jajetom i posuti malo susama . 5. Staviti u peć 40minuta na 250 stepeni . Prijatno !
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Neverovatan ukus koji osvaja sve već na prvom zalogaju. Mekana, sočna, mirisna pogača koja otvara sva čula i uvek poziva na dobar porodični ručak.