Neverovatan ukus koji osvaja sve već na prvom zalogaju. Mekana, sočna, mirisna pogača koja otvara sva čula i uvek poziva na dobar porodični ručak.
800g brašna tip 400 | |
200ml mlake vode | |
250ml jogurta | |
100ml ulja | |
20g Alfa kvasca | |
1,5 kašičica soli | |
1 kašika šećera | |
300g sitnog sira | |
100g stonog margaina | |
2 jaja | |
malo susama | |
1. | 1. U duboku posudu izmrviti kvasac, a potom dodati mlaku vodu, šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i sačekajte 5 minuta. 2. U napravljenoj smeši dodajte preostalo brašno, so, 1 jaje, 100ml ulja, 250ml jogurta i umešajte testo. Sačekajte da testo naraste 15 minuta. 3. Naraslo testo premesimo i naparvimo pet jednakih loptica . Prvu lopticu rastanjiti i premazati margarinom i sirom. Drugu lopticu takodje rastanjti, staviti je preko prve rastanjene loptice i premazati je na isti način kao i prethodnu. Drugu, treću i četvrtu lopticu tretirati na isti način kao i prethodne. Petu lopticu rastanjiti i staviti je preko četvrte, ne premazivati. 4. Dobijeno testo je sada u vidu kruga i prebacimo ga u okruglu tepsiju. Podelimo krug na 16 jednakih delova i po dva dela uvrtimo . Pogaču smo napravili i sada sledi premazivanjem jajetom i posuti malo susama . 5. Staviti u peć 40minuta na 250 stepeni . Prijatno ! |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |