Sastojci

oko 700 gr brašna
1 čaša jogurta
pola čaše mleka ili vode
pola čaše ulja
1 jaje + 1 žumance
1 kesica suvog kvasca
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
250 gr margarina
100 gr kačkavalja (ili tvrdog sira)
1.U posudu za mešenje stavite brašno, jogurt, mleko ili vodu, suvi kvasac, šećer, so i ulje pa zamesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite oko dvadesetak minuta da naraste.
2.Sada izvadite testo na radnu površinu, posutu brašnom i lagano ga istanjite rukama u obliku salame. Podelite na desetak delova (lopti) i svaku loptu razvucite u krug, premažite omekšalim margarinom i stavljajte jednu na drugu (poslednju nemojte premazivati).
3.Ovako složene i premazane krugove oklagijom razvucite debljine manje od 1cm pa premažite omekšalim margarinom. Preklopite na pola, premažite margarinom preklopljeni deo pa preko njega preklopite drugu polovinu kruga. Ponovo razvucite testo ali u obliku dužeg a užeg pravougaonika pa opet premažite margarinom. Preklopite uži deo do pola, premažite ga a zatim drugi deo preklopite na prvi premazan deo. Na kraju opet razvucite u veliki krug, premažite margarinom i uvijte u obliku rolne.
4.Isecite na delove širine oko 3-4 cm pa sredinu svakog dela pritisnite prstima tako da napravite malo udubljenje. U njega ubacite tanke listiće kačkavalja ili sir. Ređajte na podmazan pleh, ostavite da odmara desetak minuta pa premažite umućenim žumancetom.
5.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 30 minuta (zavisno od rerne), tj dok ne porumeni.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Izuzetno ukusno pecivo koje se lista i topi u ustima. Lagane i nežne poput pene…