Pogaca

Objavljeno 15.01.2023. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 500 gr brasna
  • 1 jaje+1 za premazivanje
  • 1/3 kvasca
  • 1 kasika brasna
  • 1 kasicica secera
  • 2.5 dl tople vode
  • 50 gr margarina
  • 1 kasicica soli
  • 3 kasike ulja

Opis

60'
30'
0
0
  • Kvasac,secer i kasiku brasna staviti u vodu i ostaviti 10 minuta da radi,U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje i nadosli kvasac i zamesiti testo glatko i ostaviti ga 40 minuta da narasta.Nadoslo testo rezmesiti,otkinuti malo parce i napraviti lopticu.Ostatak testa podeliti na 5 delova.
  • Svaki komad razvaljati velicine tepsije i izmedju premazati i h omeksalim margarinom.Testo prebaciti u tepsiju namaznom margarino i rastanjiti rukom do krajeva.Testo raseci na osam trouglova do sredine a ne skroz do kraja.Svaki trougao uvrtati 2 puta i tako sve do kraja.U sredinu staviti otkinutu lopticu na pocetku.
  • Ostaviti da narasta 30 minuta,premazati umucenim jajetom i peci 30 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne,pokriti krpom 15 minuta pa onda izvaditi na tacnu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam