Mama bundeva i deca Potrebno je: 900g brašna, /200g heljdinog brašna, 200g kukuruznog griza i 500g beloga brašna/ 42g Alfa kvasca, 2 kašičice šećera, soli po ukusu, 400g pirea od bundeve i 300ml vode. Način pripreme: U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste. Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom kao što je prikazano na slici. Stavila sam bundevu i “bundevice” u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 40-ak minuta da se peku, to jest dok ne budu pečene. Proverite drvenim štapićem da li su pečene, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.