Sastojci: 280 ml vode, 2 kašike meda, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli 1 kašičica šećera, 1 kesica suvoga kvasca i 800 g brašna. Priprema: Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, med, ulje,so i brašno. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta poklopljen poklopcom, a pred kraj pečenja skinite poklopac oko 10 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga zamotajte u pamučnu krpu. Ja sam od dela obvoga testa odvojila oko 300g i napravila pogaču sa dunjama i grožđem.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.