Sastojci

250 ml mleka, 1/2 kvasca
1 kašičica šećera, 1 kašičica soli,
1 jaje, 1/2 praška za pecivo,
5 kašika ulja, oko 500g brašna
Susam, mak
1.U mlako mleko staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da nadodje.
2.U brašno staviti jaje, prašak za pecivo, so, ulje, dodavati kvasac lagano i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3.Testo premazati uljem i ostaviti da se udvostruči.
4.Napraviti 15-16 loptica, razvući i od svake oblikovati mašnicu. Samo pratite sliku za postupak, jer lakše je gledati uputstvo, nego ga čitati.
5.Ostaviti u plehu 15-ak minuta da nadodju, premazati mlekom, posuti susamom, a po sredini makom, da se dobije izgled prave mašne.
6.Peći na 200 °, 20 min. Pokriti krpom kad se ispeku.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Mašnice su izuzetno dekorativne, a i ukusne. Privlače pažnju na slavskoj trpezi, svi se dive mom umeću i traže recept. Nisu teške za napraviti, samo malo strpljenja i vremena i naravno, ljubavi. Probajte