Sastojci

1 kg brašna
2 jaja
2 dl mleka
2 dl vode
Parče kvasca
3 kašike ulja
Kašičica sirćeta
Kašičica soli
1 jaje za premazivanje
1 kašika šećera
1.Vodu i mleko sjediniti i malo zagrejati, staviti parče kvasca (otprilike trećinu minjon kocke), dodati kašiku šećera i sačekati malo dok se kvasac pojavi na površini
2.Sipati kašičicu soli u brašno (odvojiti od kilograma brašno za posipanje radne površine), dodati 2 jaja, ulje i sirće, potom dodati tečnost sa kvascem i umesiti glatko testo.
3.Pokriti krpom i ostaviti oko 40 min da testo naraste.
4.Podeliti testo na 2 dela. Jednu polovinu razviti, premazati margarinom za mazanje i uviti u rolat. Iseći rolatiće i poređati uz ivicu tepsije.
5.Drugu polovinu podeliti u 3 jufke različite veličine. Od najmanje jufke napraviti središnji deo pogače.
6.Jufku srednje veličine razviti i iseći na tračice. Njih ispreplitati preko najmanje jufkice, a potom je staviti u sredinu tepsije.
7.Najveću jufku razviti i čašom izvući kružiće. Ređati ih u nizu tako da se malo preklapaju. Potom ih urolati i iseći po sredini da se dobiju dve ruže.
8.Ruže ređati između rolata i središnjeg dela.
9.Premazati umućenim jajetom i ostaviti još 20 minuta da naraste.
10.Peći oko 25 minuta na 160 stepeni.
11.
12.
13.
14.
15.